Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft-blogg med 18-årsgrense

Microsoft lanserer i dag Live Spaces, et nyoppusset blogg-tillegg til Messenger. Men er du under 18, får bare dine Messenger-kontakter adgang.

Live Spaces
Fra i dag av får norske Messenger-brukere tilgang til Live Spaces, en ny og kraftig forbedret utgave av Microsofts bloggfunksjon.

Gigantisk møteplass

I sin nye Live-utgave ligner Spaces på MySpace, nettsamfunnet som raskt har seilt opp som den mest brukte nettjensten i sitt slag i USA. Dette på tross av at Microsofts Spaces er integrert med den superpopulære nettpratklienten Messenger.

Microsofts variant er som MySpace en kjempestor møteplass for venner, venners venner – og, om du vil (og er over 18), resten av verden også. På Windows Live Spaces kan du fortelle din historie og med blogginnlegg, fotografier, musikkfiler, lister og suste nytt. Du kan lage personlige verktøy, gadgets, som kan bli lagt til din egen Space.

Ingen adgang for ikke-venner

– Vi har utviklet Windows Live Spaces for å kunne tilby over en halv million nordmenn en rekke verktøy som hjelper de å uttrykke seg og fortelle sin historie på nett. Lanseringen innebærer også forbedrede sikkerhetsfunksjoner slik at brukeren operer i et så trygt miljø som mulig forteller Helge Birkelund, ansvarlig for Windows Live i Microsoft.

I USA går diskusjonen høyt om mindreåriges bruk av MySpace. Blant annet har en mor saksøkt tjenesten etter at hennes mindreårige datter ble seksuelt misbrukt av en mann hun traff via tjenesten.

Microsoft har valgt å være i forkant med sin tjeneste her, også i Norge. For brukere under 18 år vil default innstillingen på deres Windows Live Space være at bare personer på deres Windows Live Messenger kontaktliste vil få adgang til deres Space.

Stikkord: internett, windows