Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intelligent egg

Ny teknologi fjerner all tvil rundt eggets koketid. «Blekk-egget» skriver på seg selv når det er ferdig.

Egg fra lion quality
Et gjennomsnittelig egg veier bare 63 gram, men har stor betydning i matveien i de fleste kulturer. Hver nordmann spiser 175 egg i året, det vil si et halvt egg om dagen. Dette medfører at nye koketeknikker skaper overskrifter.

Etter at kokingen tiltar, dukker et temperatursensitivt påtrykk i blekk opp for å angi når et egg er bløtkokt, «smilende egg» (fast hvite, bløt plomme) eller hardkokt.

Kunnskapmangel blant folk

Det er britiske Lion Quality som står bak innovasjonen i mattilberedingen. Tiltaket kom i gang etter mang en henvendelse fra vanlige folk.

– Dette er et stor sak når folk ikke en gang kan koke et egg, sa en talsmann for selskapet.

I tillegg til kokestatus, vises en logo fra selskapet.

Blekk-eggene vil slippes i butikker i Storbritannia om få måneder.

Unngå sprekker

Til blekket er på plass, kan Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt opplyse om at den koketiden for et bløtkokt egg er 3-6 minutter, mens et hardkokt må putre i 8-10.

For å unngå at eg egg sprekker når det kokes, bør man romtemperere egget og stikke et nålehull i den butte enden før koking.

Kilder:
BBC
Egg.no

Stikkord: itavisen