Et gjennomsnittelig egg veier bare 63 gram, men har stor betydning i matveien i de fleste kulturer. Hver nordmann spiser 175 egg i året, det vil si et halvt egg om dagen. Dette medfører at nye koketeknikker skaper overskrifter.
Etter at kokingen tiltar, dukker et temperatursensitivt påtrykk i blekk opp for å angi når et egg er bløtkokt, «smilende egg» (fast hvite, bløt plomme) eller hardkokt.
Kunnskapmangel blant folk
Det er britiske Lion Quality som står bak innovasjonen i mattilberedingen. Tiltaket kom i gang etter mang en henvendelse fra vanlige folk.
– Dette er et stor sak når folk ikke en gang kan koke et egg, sa en talsmann for selskapet.
Annonse
I tillegg til kokestatus, vises en logo fra selskapet.
Blekk-eggene vil slippes i butikker i Storbritannia om få måneder.
Unngå sprekker
Til blekket er på plass, kan Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt opplyse om at den koketiden for et bløtkokt egg er 3-6 minutter, mens et hardkokt må putre i 8-10.
For å unngå at eg egg sprekker når det kokes, bør man romtemperere egget og stikke et nålehull i den butte enden før koking.
Annonse