Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows uten Windows

Det finnes en pen samling programmer som lar deg kjøre Windows-programmer på Mac uten å installere Windows.

northstar
Mac-verdenen har kommet langt både i integrasjon mot Windows og muligheten til å kjøre Windows på Apples maskiner. Et langt steg framover ble tatt da Apple gikk over til Intel-prosessorer av samme type som de man finner i standard PC.

To nye løsninger

Kort tid etter lanseringen kom programmene Boot Camp og Paralells, som gjør at du henholdvis kan kjøre Windows alene eller sammen med Apples operativsystem OS X.

Nå har det kommet to nye skudd på stammen av programvare som bringer de to verdenene sammen. CodeWeavers er snart klare med CrossOverMac, som kjører noen (men slett ikke alle) Windows-programmer uten Windows.

Gamle løsninger

NorthStar fra True North Technology er derimot en web-basert løsning som gjør at du kan kjøre dine Windows-programmer og bruke dine personlige filer fra hvilken som helst maskin hvor som helst i verden.

Det finnes mange lignende systemer som gjør lignende ting fra før. Blant annet Microsofts eget gratisprogram for Mac, Remote Desktop Connection. Men Northstar har utvilsomt en bedre og mer fleksibel løsning, siden du ikke trenger å ha din «modermaskin» med Windows oppkoblet.

Og selvsagt finnes gode, gamle Virtual PC, som kjører Windows virtuelt i OS X. Dessverre fungerer ikke nåværende versjon med Intel-Mac. Og den er ikke gratis, slik Windows-versjonen nå er.

Stikkord: mac, windows