Annonse


Slik lurer du piratpolitiet

Debbie Foster fra Oklahoma i USA ble saksøkt av platebransjeorganisasjonen RIAA etter at hun angivelig hadde lastet ned musikk ulovlig . Året etter ble datteren Amanda også saksøkt for det samme.

Viser ikke hvem som bruker

For to uker siden frafalt RIAA søksmålet, etter å ha innsett at de ikke kunne bevise at Foster-familien virkelig var de som hadde lastet ned musikk.

Årsaken var at de bare hadde IP-adressen som bevis. En IP-adresse viser bare hvem som leier en nettforbindelse, ikke hvem som faktisk bruker den.

RIAA innså at de ikke kunne bevise at det virkelig var mor og datter Foster som hadde lastet ned musikken, selv om IP-adressen de vanligvis bruker bevislig hadde vært innom fildelingsnettverk.

Annonse


– Bruk åpent nett!

De som er tilbøyelige til å mene at folk skal ha rett til å laste ned hva de vil uten å risikere straff for det, anbefaler nå folk å åpne den trådløse nettforbindelsen for naboen. Dermed blir det mye vanskeligere for både private saksøkere og politiet å vite om du virkelig er synderen.

Full åpenhet kan imidlertid også slå andre veien. I Horten ble flere uskyldige personer i våres mistenkt for å laste ned barneporno. Årsaken var at han ikke hadde sikret det trådløse nettet sitt, slik at utenforstående kunne bruke det.

Kilder:
Techdirt.com
Arstechnica.com