e3_lokale

Annonse


E3 kan bli avlyst

e3_lokaleBransjenettstedet Next Generation hevder kategorisk at de sitter på informasjon som tilsier at messen som ble arrangert i mai i år blir den siste i historien.

Kan bli mange små

Årsaken skal være at kostnadene er for høye i forhold til gevinsten bransjen får i form av PR og presseomtale av produktene sine. I stedet vil bransjen se seg om etter andre former for markedsføring. Trolig blir dette mindre arrangementer for hvert enkelt spillselskap, for eksempel en egen messe for markedslederen Electronic Arts (EA).

Nettstedet Gamesport.com er derimot litt mer forsiktige med å avlyse messen helt. I stedet hevder de at den vil bli nedskalert og flyttet til et mindre lokale.

Startet i Storbritannia

Spekulasjonene startet da forrige ukes utgave av det britiske spillmagasinet MCV brakte en melding om at spillorganisasjonen ESA hadde diskutert med ledelsen i E3-messen å legge ambisjonene lavere.

Annonse


E3 (Electronic Entertainment Expo )-messen har vokst kraftig siden den første gang ble arrangert i 1995. I år var 70 000 bransje- og pressefolk til stede. Også norsk presse var til stede i rikt monn, og det norske spillselskapet FunCom hadde en av de mest synlige standene.