Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Artist endret MySpace-regler

Den britiske visesangeren Billy Bragg trakk alt sitt materiale fra MySpace da han skjønte at de overtok rettighetene til hans musikk.

Billy_Bragg
I kontrakten som alle som legger ut musikk eller annet kunsterisk materiale på MySpace må godta står det at MySpace forbeholder seg retten til all videre bruk av materiale på sitt nettsted.

Samtidig gjør de det klart at opphavsmannen fortsatt har rett til å selge materialet til andre.

Endret teksten

Bragg, som siden 80-tallet har vært en kjent figur innen politisk rock på begge sider av Atlanteren, syntes reglene var uklart formulert. Derfor trakk han materiale fra nettsamfunnet, som nå er USAs best besøkte nettsted.

Nå har MySpace endret formuleringene, slik at det går tydeligere fram at rettighetsoverdragelsen bare gjelder bruken på MySpace. Artisten står med andre ord fritt til å gjøre hva hun eller han vil med matrialet utenfor MySpace-området.

Bekymret for ungdommen

Bragg var bekymret for at unge musikere som debuterer på MySpace seinere i karrieren kunne få problemer med opphavsretten.

Nå har han imdlertid lagt tilbake noe av musikken han tok vekk.

I sommer har også nettvideotjenesten YouTube fått kritikk for å ha regler som sikrer dem retten til det brukerne legger ut hos dem.

Kilde:
The New York Times (krever innlogging)

Stikkord: internett, lydogbilde