Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Newton bedre enn Origami

Apples lommemaskin fra 1993 vant suveren over en kliss ny Samsung med Microsofts nye Origiami i en ny test.

En fersk Samsung Q1 med Microsofts Origiami-teknologi og en 13 år gammel Apple Newton er omtrent like store. Hva er da mer naturlig enn å teste de to side om side?

Grundig tvekamp

Det tenkte det britiske nettstedet digitalliving.cnet.co.uk.

Konklusjonen i en særdeles grundig test som går over hele 10 nettsider ble at Newton fortsatt holder stand, og faktisk på mange punkter er bedre enn Samsungs nye maskin.

Fungerer med dagens nett

Oldingen fra Apple kan naturligvis ikke konkurrere når det gjelder funksjoner og tilkoblingsmuligheter, men vinner stort på batterilevetid og pris (!). Den er også godt spesifisert med sin 162MHz StrongARM 110 prosessor, 8MB Mask ROM og 5MB RAM (1MB DRAM og 4MB Flash RAM) – selv etter dagens standard.

Og best av alt: Newton fungerer med nye WiFi-kort, slik at den overhodet ikke har problemer med å komme seg på nett. Det finnes både nye nettlesere og nettpratklienter for Newton på nettet. I tillegg er håndskrift-gjenkjenningen betydelig bedre enn i dagens Windows Mobile-utgave.

Så om du kan leve med svarthvit skjerm, ingen tilkoblinger ut over en PCMCIA-port, ingen reparasjonsmuligheter og et utseende du må være en nokså tilårskommen Mac-fanatiker for å elske, så kan du jo a en tur på eBay for å se om noen er villig til å selge en ekte klassiker?.

Stikkord: handheld, mac, Maskinvare