Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Saksøker anonyme Wikipedia-forfattere

En videregående skole i Nebraska har tatt ut søksmål mot ukjente forfattere av en Wikipedia-artikkel med svært grove påstander om skolen.

I artikkelen som handler om Skutt High School sto det lite hyggelige ting om rektor Patrick Slattery. I tillegg ble det hevdet at narkotikamisbruk hadde stort omfang blant elevene ved skolen.

Stengt for redigering

Det kompromitterende og etter alt å dømme usanne innholdet i den opprinnelige artikkelen er nå fjernet. I stedet ligger det nå en saklig og informativ artikkel samme sted.

Over artikkelen ligger det en melding fra Wikipedia om at det på grunn av hendelsen ikke lenger er mulig å redigere artikkelen for uregistrerte eller nylig registrerte brukere.

Alle og enhver kan redigere

Vanligvis kan artiklene i det brukerstyrte nettleksikonet redeigeres av hvem som helst. Det har flere ganger tidligere vært episoder der folk har lagt inn rent tøv eller bevisste løgner for å sverte en person, et land eller en organisasjon.

Der mest kjente eksempelet i Norge er en «biografi» om Jens Stoltenberg, der det ble påstått at statsministeren var dømt for pedofili.

Skolen i Nebraska har innsett at de ikke vil komme noen ve med å saksøke Wikipedia, og tar i stedet ut søksmål mot en eller flere ukjente forfattere, i håp om at disse kan identifiseres og eventuelt avkreves erstatning.

Kilde:
The Register

Stikkord: internett