Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Metallica på iTunes

Metallica har valgt å legge ned stridsøksen mot nettmusikk. Nå lanserer de sine første fire album på iTunes i USA og Canada.

Metallica er den femte store artisten som først nekter å legge ut sin musikk til nedlasting, for deretter å gi etter for den overveldende markedsmakten som Apple og iTunes nå representerer.

Følger i Beatles fortspor

Av andre store navn har The Beatles, Led Zeppelin, Radiohead og Garth Brooks heller ikke lagt ut sin musikk på iTunes. Men rettighetsselskapet til The Beatles har signalisert at de vil legge katalogen ut på nettet.

Metallica ligger likevel fortsatt i konflikt med iTunes i Europa, gjennom sitt plateselskap på vår side av Atlanteren (Mercury). Dermed blir det bare nordamerikanere som får gleden av å laste ned Metallicas musikk i denne omgang.

Motstander av MP3

I følge nyhetsbyrået Reuters er det bare gruppas første fire allbum («Kill ‘Em All», «Ride the Lightning», «Master of Puppets» og «…And Justice for All ») som skal legges ut. Men på metallicas egen nettside står det at samtlige album vil bli gitt ut – i tillegg til uutgitte konsertopptak.

Metallicas taletrengte, danske trommeslager Lars Ulrich har flere ganger markert seg som en aktiv motstander av MP3-revolusjonen. Noe hans fans ikke har vært helt fornøyd med, for å si det forsiktig.

Oppdatert 28/7-2006, kl. 11.15

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: internett, lydogbilde