Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Firefox-klon slipper første betaversjon

Selskapet Flock er så glad i å eksperimentere og videreutvikle at de har klart å kjempe seg til en egen nettleser.

Flock
Flock ble startet i oktober og teller nå 25 entusiaster. Hovedsatsingen er en netteleser med åpen kildekode som baserer seg på Firefox. Mutanten er videreutviklet av en gjeng fra California som har lagt til en rekke egenskaper man ikke finner i originalen.

I sommer er den første betaversjonen klar, kalt Flock 0.7. Nettleseren kan brukes for både Windows, Mac og GNU/Linux.

Sosial nettleser

Hovedfokuset er uvikling av de sosiale aspektene ved Internett, derav slagordet «nettleseren for deg og dine venner». Bildedeling har derfor vært et sentralt satsningsområde. Det er blant annet mulig å bruke dra-og-slipp teknikken inne i nettleseren for å lagre og organisere bilder på nettet, takket være bildetjenestene Flickr and PhotoBucket. Alle bilder skal også kunne deles i bloggen ved å høyreklikke på dem.

RSS-meldingene, en informasjonstjeneste i XML-format for nypubliserte saker, kan sorteres og organiseres på de fleste måter brukerne måtte ønske.

Nettleseren hevder å være den eneste nettleseren med en innebygd søkemotor. På denne måten blir alle besøkte indikert i nåtid. Et partnerskap med Yahoo skal også forbedre søket. Favorittlenken kan også søkes i og enkelt deles, med hjelp av del.icio.us.

Vil ikke overbeskytte

Feil er det flere av, men bakmennene er fornøyde.

– Dette er en solid nettleser. Denne versjonen av Flock er betydelig raskere og mer stabil enn de foregående. Det er fortsatt feil, men vi tror den er klar til å bli brukt dagen lang, skriver Bart Decrem på nettleserens blog.

Flock 1.0 er ventet før nyttår, men noen låste rammer ønskes ikke.

– Ikke forvent at vi blir å slutte å eksperimentere. Det er så mye rom for innovasjon
i nettleseruniverset og vi ønsker ikke å være overbeskyttende, skriver Decrem.

Kilder:
Flock
WinFuture.de

Stikkord: internett