zune_mockup

Annonse


– Zune vil knuse konkurrentene

zune_mockupEtter måneder og år med spekulasjon har Microsoft endelig bekreftet at de er i ferd med å slippe sin egen iPod-konkurrent, som har fått navnet Zune.

Konkurrentene frykter Zune

Hittil har Microsoft alliert seg med andre produsenter i kampen mot markedsdominerende iPod. Deres fremste våpen har vært en enhetlig teknisk plattform, som har gjort at spillere fra Creative, iRiver, Sony og flere andre har fungert med Microsofts PlaysForSure-teknologi. Nettsteder som tilbyr nedlasting av musikk har også kunnet knytte seg til denne standarden.

Nå frykter mange at Microsoft vil legge dette samarbeidet på is når de lanserer sin egen spiller. I alt presseoppstyret rundt Zune har ikke Microsoft sagt et ord om hvorvidt nettløsninger og andre tilbud til Zune også kommer til å støtte andre avspillere.

Vil ikke hjelpe konkurrenter

Fra Microsofts side heter det at selskapet vil fortsette å satse på PlaysForSure-teknologien. Småprodusentene frykter likevel at utviklingen her vil stoppe opp, da Microsoft ikke har noen interesse av å hjelpe sine konkurrenter.

Kilde:
News.com
The inquirer