Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spill Monopol med Visa-kort

En av de største klassikerne blant brettspill har blitt oppgradert for å matche det tjueførste århundre.

monopolycard
Den mest åpenbare endringen er at de fargerike plastpengene er byttet ut med debetkort som bærer Visa-merket. En egen elektronisk kortleser følger også med spillebrettet. Denne registrer forbruket og betalingene mellom spillerne.

Vinn reality-serie

Andre moderniseringstrekk er at togstasjonene har blitt byttet ut med flyplasser. Spillebrikkene er ikke lenger kjegler og rallybiler, men mobiltelefoner, rulleskøyter og osteburgere.

Sjansekortene har også blitt omskrevet. I stedet for å vinne en skjønnhetskonkurranse, kan det bli ekstrainntekter av å gå til topps i en reality-serie. Hver gang man passerer start kan man håve inn et knippe millioner kroner i stedet for noen skarve tusenlapper.

Norsk versjon på trappene

I London-utgaven (avbildet) har boligprisene blitt løftet til dagens nivå, og spillemakerne har inkludert de trendy distriktene Portobello Road Market, Soho og Notting Hill.

Hasbro Nordic kan fortelle ITavisen.no at den norske versjonen er på vei til butikkene. Etterspørselen har vært stor, og folk omfavner den nye teknologien.

– Vi har bare fått positive reaksjoner. Folk synes det er mer spennende med det nye systemet, sier en representant for Hasbro til ITavisen.no.

Det oppdaterte spillebrettet for Oslo vil koste rundt 500 kroner, men prisen vil variere mellom de ulike kjedene.

70års-jubileum

Bakgrunnen for nylanseringa er at Monopol passerte 70 år i fjor, og utviklerne ønsket å lage brettspillet i en utgave som om det ble funnet opp i 2006.

Den klassiske versjonen er fortsatt tilgjengelig for de som foretrekker sjarmen med selv å holde orden på de grønne, blå, røde og rosa sedlene med mange nuller bak. Hasbro har også produsert en juniorversjon og et annet brett dedikert til animasjonsserien «SvampeBob Firkant» («SpongeBob Square»).

Kilder:
The Age
Monopols hjemmeside