Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Snart tomt for IP-adresser

Internett vokser som bare det. Nå må protokollene oppgraderes for å få plass til alle brukerne.

Størst er veksten i den tredje verden, skriver IDG.se som siterer den årlige analysen til ISS. Afrika har hatt en eksplosiv vekst hva domene-registrering angår, og økt med nesten 40 prosent fra i fjor. Sør-Amerika følger på med en oppgang på 35 prosent.

På verdensbasis var den totale veksten på 21 prosent. Dette samsvarer med økningen i Europa, som siden april har registrert to millioner domener med .eu til slutt.

Europa og Afrika har begge en femtedel flere hjemmesider enn på samme tid i fjor.

IP-versjon 6 tar over

De fire milliarder IP-adressene i protokollens fjerde versjon er ikke lenger nok for vår digitale klode. Mye av skylda er at USA og Europa tar over halvparten av adressene, men bruker på langt nær alle.

Løsningen har vært tilgjengelig siden 1995. Den sjette versjonen av Internettprotokollene har nok adresser til at «hvert sandkorn på jorden kan få sin egen adresse», skriver det svenske nettstedet. Overgangen til vil ta tid, men vil måtte komme for å holde tritt med etterspørselen.

Stikkord: internett