Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Send postkort med mobilen

Har du glemt adressene eller er lei av at vennene dine får utdaterte feriehilsner, kan en billedmelding omgjort til et frankert postkort gjøre susen.

fotogram2
I januar i år skal verdens siste telegram ha blitt sendt. Et halvt år senere lanseres det mobile postkortet «fotogrammet». Så lenge du har MMS- eller WAP-dekning er det en smal sak å sende et personlig postkort med bilde og hilsen i posten.

Bak selskapet Fotogram står fem personer fra Søgne, Evje, Oslo og London som savnet muligheten til å sende kort via mobil.

MMS på kjøleskapet

– Fotogrammet er en mer personlig MMS-melding du kan henge på kjøleskapet,
sier initativtaker Åsulv Tønnesland til ITavisen.no.

Tilsvarende tjenester finnes i flere andre land, men unikt for Norge er at man slipper å huske postadressen.

– Ikke mange husker postnummeret til tante Olga når de er på ferie
i Spania, illustrerer Tønnesland.

To til fem dager

Det mobile postkortet blir til ved å sende en billedmelding til Fotogram med en hilsen og mottakers telefonnummer. Selskapet finner adressen for deg, trykker kortet, frankerer det og sender det av gårde umiddelbart. Postkortet vil være i postkassen til klassekameraten eller bestemor etter to til fem virkedager.

Noen brukere har vært så skeptisk til kvaliteten at de har debutert med å sende kort til seg selv. Fotogram mener frykten er ubetinget.

– Folk hadde problemer med å tro at våre eksempelbilder var tatt med en
mobiltelefon til 1500 kroner, sier Tønnesland.

Satser ambisiøst

Statistikk fra TNS Gallup forteller at annenhver nordmann sender et eller flere postkort i løpet av sommeren. Posten oppgir at det ble sendt over fire millioner kort i denne sesongen. Fotogrammene har blitt godt mottatt siden lanseringa i begynnelsen av juli. Selskapet har ambisiøse mål.

– Vi sikter høyt, men starter forsiktig. Får vi en til to prosent av postkortmarkedet nå i starten, så er vi fornøyde, sier Tønnesland.

Koster 20 kroner i sommer

Kvaliteten på bildet avhenger av kameraet på din mobiltelefon. Dess nyere telefon, dess større er sjansen for et godt resultat. Skulle mobilen din ikke ha støtte for tjenesten, vil du ikke bli belastet for meldinga. Et «fotogram» koster 20 kroner i sommer. Fra 6. august vil vært postkort koste 30 kroner.

I løpet av høsten vil Fotogram tilby digitale fotoalbum for lagring av mobilbilder og en fremkallingstjeneste for MMS. Inntil videre brukes lokale fotolaboratorier i Søgne-området for å sikre kvaliteten på produktene.

Kilde:
Fotogram

Stikkord: lydogbilde