Annonse


– Zune får batteriproblemer

I følge Shaw Wu i selskapet American Technologies Research vil Zune-spilleren ta kvelden etter 45 minutter dersom du bruker den trådløse funksjonen. Akkurat som Sonys bærbare spill/underholdningsterrminal PSP, som også «drikker» batterikapasitet når den settes i trådløs modus.

Skeptisk til strømforbruk

– Vi mener det største problemet er at strømforbruket til WiFi fortsatt er ganske stort, så vi er skeptiske til om batterikapasiteten på disse bærbare Microsoft-spillerne vil være særlig stor, skriver Wu i et notat til sine kunder.

Microsoft bekreftet like før helga at de kommer med en MP3-spiller som i motsetning til iPod og andre konkurrenter skal kunne laste ned musikk trådløst. Navnet blir «Zune», og lanseringen kan komme til å skje allerede i høst.

Konkurrerer med venner

I et intervju i denne ukas utgave av musikkbransjebladet Billboard røper Microsofts «Zune-sjef » Chris Stephenson at spilleren vil være kompatibel med alle musikktjenester som støtter Microsofts wma-format. Dermed vil den utvilsomt være mer anvendelig enn iPod, som bare støtter Apples egen musikkbutikk iTunes.

Annonse


Likevel er skepsisen stor til produktet. Flere analytikere har trukket fram at Microsoft med Zune først og fremst konkurrerer med sine egne samarbeidspartnere, som Creative og iRiver.

Subsidiert pris

I følge Shaw Wu er spillerens eneste sjanse en sterkt subsidiert pris – rett og slett at den blir så billig at folk ikke har råd til å la være å kjøpe den.

Det er bare Microsoft som har råd til å tape milliarder på å prise seg langt under produksjonskostnadene, mener han. Og trekker fram Xbox, som på tross av et godt salg faktisk er et gedigent tapsprosjekt rent hardwaremessig.

Kilde:
Appleinsider.com