Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil revolusjonere nettvideo

Skype- og Kazaa-gründerne Niklas Zennström (bildet) og Janus Friis er i gang med et nytt prosjekt som skal revolusjonere TV og video på nettet.

Foto: Martin Sivertsen
Det er ingen mangel på løsninger for distribusjon av videomateriale på nett, verken som direktesendt TV eller nedlastbare filer og TV-serier.

– Vil feie andre av banen

Zennström og Friis mener likevel at de vil feie alle andre av banen med sitt nye prosjekt. I følge kilder som næringslivstidsskriftet Business Week har snakket med sitter de to på en unik løsning for distribusjon av video via nettet.

Under kodenavnet The Venice Project har de to i følge tidsskriftet samlet kremen av verdens programvareutviklere på området, med sikte på å utvikle løsninger som Microsoft, Apple og de store film- og TV-selskapene knapt har tenkt på.

Ny revolusjon?

Lite er kjent ut over «hypen» fra kilder som skal stå de to nær. Detaljene om prosjektet vil i følge Business Week bli offentliggjort i løpet av høsten.

Svenske Niklas Zenntröm og dansk/estlandske Janus Friis har skapt intet mindre enn to nettrevolusjoner før. Først med fildelingstjenesten Kazaa, og deretter med IP-telefonisystemet Skype. Derfor er det trolig mange som spisser ørene når de nå setter i gang med nett-TV.

Stikkord: internett, lydogbilde