Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gambling-skandale rulles opp

Sjefen for britiske Betonsports.com har fått sparken mens han fortsatt sitter varetekstfengslet i USA, siktet for å drive ulovlig gambling-virksomhet.

Kort sparess poker
Det har stormet rundt det britiske nettgambling-selskapet Betonsports.com(BoS) etter at direktør David Carruthers ble arrestert i Texas, siktet for utpressing, sammensvergelser og bedragerier. Til sammen risikerer Carruthers 50 års fengsel.

Sparker fengslet sjef

Carruthers er siktet for utpressing, sammensvergelser og bedragerier. Grunnleggeren av BoS, Gary Kaplan, er siktet for hele 20 forskjellige forhold, blant annet avgiftsunndragelser for 21 millioner kroner.

Aksjekursen til BoS stupte da nyheten om Carruthers ble kjent. Nå forsøker selskapet å redde stumpene ved å distanserer seg fra Kaplan og Carruthers. I en pressemelding fra selskapet heter det at Carruthers får sparken fordi han ikke kan utføre sine oppgaver for selskapet så lenge han sitter i varetekt. I den samme pressemeldingen understrekes det at Kaplan i dag bare har en rådgivende funksjon i selskapet.

Luksusprostituerte til storspillere

Samtidig kommer The Mail on Sunday med saftige avsløringer om hvordan Kaplan og Carruthers har drevet selskapet. I artikkelen kan man blant annet lese om hvordan storgamblerne ble invitert til ekstravagante fester med luksusprostituerte på menyen, mens de ansatte i selskapet hadde 18 timers arbeidsdager.

BoS skal blant annet ha vasket penger via Equador og Belize. Samtidig ble de ansatte lært opp til å få kundene til å spille for mer enn de hadde råd til. En av grunnene til at amerikanske myndigheter har valgt å slå ned på akkurat BoS, skal være deres hensynsløse utnytting av spilleavhengige.

Lever på flukt

Gary Kaplan, som har vært tiltalt for ulovlig gambling flere ganger i hjemlandet USA, har i dag base på Costa Rica. Det har også BoS. Det spekuleres nå i om Kaplan kan ha søkt tilflukt i Israel eller Antigua for å unnslippe tiltale.

Carruthers hadde mange år bak seg i det velkjente bookmaker-selskapet Ladbrokes da han ble hentet til BoS i 2000. Han skal ha dekket Kaplans behov for et respektabelt ansikt utad.

Betonsports.com har nå tatt ned sine nettsider. På nettsidene står det at de vil være nede frem til selskapet har avklart sin situasjon.

Kilde:
The Register

Stikkord: internett