Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rekordmange hull i Office

Det siste året er det funnet så mange sikkerhetshull i Microsoft Office at utviklings-teamene knapt har tid til å gjøre annet enn å rette feil.

Microsoft Office 2003
Siden slutten av 2005 er det funnet så mange feil i Microsoft Office at selskapets utviklingsavdeling knapt har hatt tid til å drive med utvikling i det hele tatt. Hittil i år har selskapet publisert hele 24 feil funnet av eksterne feilsøkere.

Bedre feilsøkingsverktøy

Til sammenligning er det bare funnet 20 sikkerhetshull i Microsoft Explorer, som tidligere var feilsøkernes favoritt.

Årsaken til de mange feilene er blant annet bedre feilsøkingsverktøy, såkalte «fuzzing tools». Fokus blant feilsøkerne har også skiftet fra nettverk og servere til enkeltapplikasjoner som kan gjøre en PC sårbar for angrep utenfra. Disse feilene kan i andre instans utgjøre en trussel mot en hel bedrift.

Arbeider i flokk

I tillegg til Office er det funnet feil i nettlesere, musikkavspillere, bildeformater, Flash, Shockwave, e-postlesere og sikkerhetsprogrammer.

Innsidere i bransjen tror at den store mengden feil som er funnet i Office også skyldes at der én finner feil, følger andre etter. Ettersom stadig flere feil åpenbarer seg i programvaren, øker derfor også sjansen for at nye blir oppdaget.

Kilde:
The Register

Stikkord: virus