Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flere Dell-episoder

For en måned siden gikk en Dell-laptop i lufta foran livredde japanske møtedeltakere. Det kan komme til å skje igjen.

Dell_eksplosjon
Dell skal i følge flere kilder nå jobbe intenst med å finne årsaken til at en av deres bærbare maskiner gikk i lufta med et smell på en konferanse for forretningsfolk i Osaka i slutten av forrige måned. Offisielt vil ikke Dell kommentere saken før de har funnet årsaken til hendelsen.

Brann i Novell-bygning

Tirsdag 11. juli kunne bloggeren Doug McKay fortelle om nok en Dell-epsiode. Denne gangen skjedde det i lokalene til nettverksselskapet Novell. Hele bygningen ble evakuert, og det hele så ganske dramatisk ut.

Bloggeren medgir likevel at feilen ikke ligger hos Dell, siden det i dette tilfellet ble brukt et batteri fra en annen produsent. Det er trolig dette batteriet som har forårsaket det som mer var et branntilløp enn en regulær eksplosjon.

Var klar over problemet

Samtidig har nettstedet CRN.com fått tilgang til dokumenter som viser at Dell visste om problemet med overoppheting av batterier lenge før de trakk tilbake 22 000 bærbare PC-er i fjor.

Den kraftige eksplosjonen i Osaka kan være et enkeltstående tilfelle. Og det kan godt tenkes at det også her ble brukt et piratbatteri. Men Dells egne dokumenter, som blant annet inneholder bilder av ødelagte maskiner, viser at veien fra brannfaren blir oppdaget til produkter blir trukket tilbake er lengre enn den burde være.

Flere konkurrenter av Dell – blant dem både HP, IBM/Lenovo og Apple – har måttet trekke batterier tilbake fra markedet på grunn av brannfare.

Stikkord: laptop, Maskinvare, pc