Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Amnesty slakter Yahoo

De tre store søkemotorselskapene Google, Yahoo og Microsoft får på pukkelen for sin Kina-politikk i en rapport fra Amnesty International.

Yahoo Kina
Helt siden internett ble introdusert i Kina i 1994, har myndighetene med alle midler forsøkt å slå ned på regimekritikere på nettet.

Sensurerer søk

Microsoft, Yahoo og Google har gått langt i å rette seg etter kinesiske myndigheter når de nå forsøker å få fotfeste i Kina. Dette innbærer at man blant annet sensurerer søkeresultater, slik at regimekritikken blir vanskeligere tilgjengelig.

Nå retter Amnesty International flengende kritikk mot de tre selskapene, fordi de stilltiende aksepterer kinesiske myndigheters sensurpolitikk.

Yahoo angir systemkritikere

Aller hardest kritikk får Yahoo. Selskapet har flere ganger avslørt regimekritikeres identitet til de kinesiske myndighetene, og i Amnesty-rapporten heter det at selskapets praksis har bidratt til undertrykking av annerledes tenkende med følbare konsekvenser for de rammede.

Amnesty forslår flere tiltak for å bedre situasjonen, blant annet oppfordrer de alle selskapene til å offentliggjøre detaljene i deres avtaler med kinesiske myndigheter.

Kilde:
IDG.se

Annonse
Stikkord: internett