Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Superraske minnekort for fotografer

Sandisk slipper nå et nytt minnekort for proff-fotografer med det de hevder er verdens raskeste skrivehastighet.

SanDisk Extreme IV
Sandisk Extreme IV kommer i 2GB, 4GB og 8GB. Lese- og skrivehastigheten ligger på 40 MB per sekund, noe som er ny rekord ifølge Sandisk.

Stadig flere megapiksler

Kortet er først og fremst tenkt brukt av proff-fotografer. Med stadig økende antall piksler i proff-kameraene, er disse avhengige av raske minnekort for å kunne jobbe effektivt.

Nå kan selv mannen i gata kjøpe digitale speilreflekskameraer med rundt 10 megapiksler. Sony kommer på markedet med sitt digitale speilreflekskamera Alpha nå i juli, mens Nikon hinter til at oppfølgeren til deres D70 også vil få 10.2 megapiksler.

Samarbeider med de store

Jo raskere kameraet får tømt bufferminnet ved å skrive bildene over på minnekortet, jo raskere kan en profesjonell fotograf jobbe. Bilder med mer informasjon krever derfor også raskere minnekort.

SanDisk har samarbeidet med kameraprodusenter som Canon, Nikon, Hasselblad, Leaf og Phase One for å sikre kompatibilitet for minnekortene. En egen kortleser, Extreme FireWire 800/400 vil bli sluppet sammen med kortene. Denne har også en lesehastighet på 40 MB/s.

Prisen på de nye minnekortene vil ligge på mellom 128 og 509 euro, det vil si fra 1020 til 4050 kr.

Kilder:
IDG.se
DPReview
SanDisk

Stikkord: digitalkamera