Annonse


iPod-krig fra oktober?

Apples erkerival jobber på spreng for en lansering om knappe tre måneder, i følge BetaNews. Nettstedet hevder å ha vært i kontakt med anonymiserte «kilder nær situasjonen».

Hemmelighetskremmeriet har vært betydelig rundt Microsofts storsatsing på en verdig konkurrent til Apples iPod. ITavisen.no skrev i går om hvordan mediespilleren var hovedårsaken til det sterke salget selskapet viste ved kvartalslutt.

Tre nye spillere?

Spekulasjonene har operert med navn som «Argo», «Pyxis», «Zune» og «Alexandria», men en offisiell benevnelse har ikke vært helt tydelige. BetaNews’ insidere forklarer at prosjektet kalles «Argo». «Zune», kjent siden juni, tilsvarer en iPod med trådløse nedlastingsalternativer. «Pyxis» skal være en mindre utgave som skal ta opp kampen med Apples Nano. Den har også støtte for video. Snakk om en tredje spiller er ikke verifisert.

«Alexandria» er tjenesten som vil følge med disse apparatene. Tjenesten tilsvarer Apples synkronisering mellom iPod og iTunes og er ikke ulik MTVs «URGE».

Annonse


Presenteres i august

Demonstrasjoner og presentasjoner av nyvinningene for allmuen er ventet fra siste uka i august med påfølgende promoteringskampanje.

En ny Nano-spiller fra Apple er ikke ventet før til neste år, som åpner døren på gløtt for Microsofts utfordrer før julehandelen setter inn.