MySpace

Annonse


Dobbel-trøbbel for MySpace

MySpaceOver en million maskiner kan være infisert av en trojansk hest som florerte på Internett forrige uke. MySpace.com var det desidert største offeret for den bøllete koden som gjemte seg i en reklamebanner med påskriften DeckOutYourDeck.com, melder Washington Post.

Ondsinnede datakyndige har utnyttet en stor sikkerhetsfeil i Windows’ WMF-filer (Windows Metafile). De brukerne som ikke hadde fått reparasjonsfila (patch) fikk ikke advarselen om nedlastingen av spionprogramvaren. Flesteparten av virusprogrammene testet i etterkant har heller ikke flagget nedlastingen.

Resultatet er at reklamevinduer popper opp i vildens sky på PC-skjermen. I tillegg blir nettbruken på maskinen overvåket, og informasjonen sendt til en russiskspråklig side på en server i Tyrkia.

MySpaces sikkerhetsoffiser fordømmer angrepet og anmoder alle om å bruke anti-virus programmer og annen beskyttelse, og å laste ned Microsofts sikkerhetsoppdateringer.

Annonse


Bes kompensere for musikkspill

En ulykke kommer sjelden alene. The Register skrev i natt om at MySpace bør forberede seg på å måtte punge ut pengebeløp med mange sifre som kompensasjon til musikkartister. Måten musikkfiler har blitt delt på nettstedet, gir ikke artistene noe som helst.

British Music Rights mener nettstedet har mange sjekker å skrive, noe MySpace selvsagt er uenig i. Nettstedet mente musikerne fikk nok, for eksempel med gratis online lagringsplass.

– MySpace-brukere omgås musikk hos oss på samme måte som de gjør med den
resten av hverdagen, på butikken eller på radio, sier en talskvinne for den populære møteplassen på nett.

Men et det nettopp derfor musikkbransjen vil MySpace til livs. Et digitalt spleiselag for å kompensere for musikkavspilling på radio og i butikker har vært tilgjengelig i flere år allerede.