Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Symantec: XP sikrere enn Vista

Symantec har tatt et dypdykk i Windows Vista, og konkluderer med at nettverksløsningene i Vista gjør operativsystemet langt mer usikkert enn dagens Windows XP.

Windows Vista
Når Windows Vista kommer på markedet tidlig i 2007, er det med ny nettverksteknologi som skal gi bedre stabilitet, bedre ytelse og enklere vedlikehold. Nå advarer Symantec om at dette også kan åpne store sikkerhetshull.

– Åpner for hackere

– Ved å erstatte gammel velprøvet kode med nye utestede løsninger, åpner Microsoft for sårbarheter. Dette kan gi bedre stabilitet på lang sikt, men på kort sikt kan det gi alvorlige sikkerhetshull, mener Symantec.

Symantec påpeker at det er betaversjonen av Windows vista som er testet, og at feil blir rettet fortløpende etter hvert som de blir funnet. Likevel mener sikkerhetsselskapet at det kan ta flere år å komme frem til en løsning som er stabil og motstandsdyktig mot angrep.

Anbefaler å vente med Vista

Microsoft imøtegår kritikken. Selskapet mener Symantec drar forhastede konklusjoner, i og med at Vista fortsatt er på betatestingsstadiet.

Analytikere har tidligere anbefalt bedrifter å vente med å oppgradere til Vista til 2008. Da er det ventet at mange av operativsystemets barnesykdommer vil være oppdaget og fikset.

Kilder:
The Register
IDG.se

Stikkord: windows