MacBook

Annonse


Er din Mac klar for Leopard?

MacBookDa Apple oppdaterte sitt operativsystem til OS X versjon Tiger, ble grensen satt ved maskiner som hadde Firewire-plugg. De maskinene som var for gamle til å ha denne, kunne heller ikke oppgraderes til det nye operativsystemet.

Gyllen middelvei

Nå spekuleres det i hvor Apple kommer til å sette grensen for sitt nye operativsystem Leopard. Selskapet må finne en gyllen middelvei, slik at de både selger mange oppgraderinger, samtidig som Leopard stimulerer salget av nye maskiner.

Fortsatt selges det Mac-maskiner med Power PC-prosessorer. I tillegg antas det at det er solgt for få av de nye Intel-Mac-ene til at det vil være lønnsomt for Apple å bare la disse oppgradere til Leopard.

VRAM kan bli utslagsgivende

Dermed er det naturlig å tro at også G4-maskiner vil kunne kjøre Leopard. For G3-maskiner kan det imidlertid bli umulig. Dersom Apple ønsker å få brukerne av G3-iBooks over på nye MacBook, vil dette være et effektivt virkemiddel.

Annonse


Apple kan også velge å la VRAM være den avgjørende faktor, og økse maskiner etter hvor mye videominne de har. Dette kan bety slutten for nesten alle G3-maskinene og endel G4 maskiner, som The Cube og den første generasjonen med G4 PowerBook.

Dropper Mac-programmer?

Da OS X Jaguar ble lansert i 2002, Sørget Steve Jobs for at det ble spilt begravelsesmusikk for OS 9. Fra den dagen av skulle det ikke lenger utvikles programmer for OS 9. Mange frykter at utviklerne med Leopard vil slutte å utvikle egne programmer for gamle Mac-maskiner med Power PC-prosessorer.

Kilde:
Eweek