Bredbåndstrøbbel penger

Annonse


Telestreiken fortsetter

Bredbåndstrøbbel pengerEtter at streiken hadde vart i fire uker, ble partene rutinemessig kalt inn til Riksmeklingsmannen klokken 10 tirsdag formiddag. Klokken 21.30 gikk partene fra hverandre, uten å ha kommet til enighet.

Stor avstand

– noen skisse til løsning, sier meklingsmann Inger Tellefsen ved Riksmeklingsmannens kontor til NTB.

371 telemontører i El og IT Forbundet og tolv montører i Negotia ble tatt ut i streik 16. juni. I forrige uke ble streiken trappet opp med ytterligere 97 medlemmer fra de to forbundene.

Kan ramme beredskapen

Alle de 480 streikende telemontørene er ansatt i firmaet Relacom, som tidligere var en del av Bravida og som i sin tid ble skilt ut av Telenor.

Annonse


– Streiken har vart så lenge at den kan komme til å ramme viktige samfunnsinstitusjoner som sykehus, trygghetsalarmer og nødtelefoner, uttalte administrerende direktør Stein Martinsen i Relacom til NTB i forrige uke.

– Tjener for lite

Uenighet om lønnsbetingelser er en vesentlig årsak til konflikten. Ifølge El og IT Forbundet tjener de ansatte i Relacom 40.000 kroner mindre enn ansatte i bransjen for øvrig.

Relacom-ansatte i hele Østfold og Oslo/Akershus er i streik, i tillegg til disse byene: Alta, Tromsø, Narvik, Steinkjer, Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund, Bergen, Stord, Stavanger, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Kongsberg, Drammen.