CinemaNow screenshot

Annonse


CinemaNow: Brenn DVD-filmer fra onsdag

CinemaNow screenshotITavisen.no skrev i går om den lovlige måten å hente spillefilmer på DVD fra nettet.

Movielink var først ute med kontrakt for forestillinger fra de store filmselskapene. Men ettersom de ennå mangler lisens til krypteringen av DVD-platene, vil det ta måneder før laserstrålene kan begynne å brenne. Og enn så lenge er selskapets tjenester ikke tilgjengelige for folk utenfor USA.

Alt klart

CinemaNow derimot har alt klart, og vil kunne tilby filmer fra neste onsdag. De starter med å slippe 100 smågamle Hollywood-titler som «Charlie’s Angels: Full Throttle» fra 2003.

– Dette er trolig den viktigste lanseringen vi har gjort siden vi startet (i 1999, red.anm), sier CinemaNow-sjef Curt Marvis til Reuters.

Annonse


Filmselskapene som foreløpig er med på leken er Disney, Metro-Goldwyn-Mayer, Sony, Lionsgate og Universal.

Fra 57 kroner

Prisene vil starte på 57 kroner (USD 8,99), og inkludere menyer, spill og annet bonusmateriale som ville fulgt med en vanlig DVD. Nedlastingstiden vil avgjøres av filstørrelse og nedlastingshastighet, men hver film forventes å ta et par timer.

Som MovieLink står kryptering, kopibeskyttelse og anti-ripping teknologi i høysetet.

Vil ta over videoutleie-bransjen

Håpet er at tjenesten vil vokse og etter hvert ta over for de fysiske videoutleierne fra sjappa på hjørnet til kjeder som Blockbuster. Utleieindustrien omsetter milliarder av kroner i året.

Muligheten for å laste ned filmer er få år gammel, og har vært nokså tungvindt. Det var ikke før i april brukere fikk beholde filmene de nedlastede filmene på egen harddisk. Nå er det altså også åpnet for å svi de digitaliserte filmene på plate.

– Mobilitetet er nøkkelen for at disse tjeneste skal bli langvarige, sier analytikeren
Mike McGuire i selskapet Gartner Research.