Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Zidanes nedskalling som trojansk hest

Kjapptenkte datakriminelle har misbrukt øyeblikket da VMs beste spiller mistet hodet. En falsk FIFA-side har en striglet trojansk hest på lur.

Verdensmesterskapets mest omtalte hendelse kan nå også gjøre store ødeleggelser på en rekke datamaskiner. Et duplikat av FIFAs offisielle side for VM 2006 promoteres med hovedartikkelen «Hva sa Materazzi til Zidane?». Italienske Marco Materazzi var spilleren som ble skallet ned i VM-finalen etter å ha provosert den franske kapteinen.

Spesiallaget verktøy

Det er selskapet for nettsikkerhet Websense Security Labs som kommer med advarselen om siden som bruker VM som agn for å installere usunne filer på maskinen din.

Dette kan potensielt skje uten at brukeren trykker på noe som helst. Den falske siden har vært tilgjengelig siden fredag fra en nordamerikansk server. Verktøyet som brukes er «Web Attacker» («Nettangriper»), et redskap spesiallaget for slike onde hensikter. «Web Attacker» selges på et russisk nettsted.

Kilder:
Websense.com
News.com

Stikkord: virus