Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Last ned og brenn DVD-filmer lovlig

Moroa kan begynne i USA så snart nedlastingstjenesten MovieLink får lisens til krypteringsteknologien for DVD. Det kan ta en stund.

Movielink
I natt norsk tid kunne Movielink meddele at de har skaffet lisensiert teknologi fra Sonic Solutions for å laste ned og brenne DVD-filmer. Denne teknologien kopibeskytter mangfoldiggjøring av de brente filmene. MovieLink er et samarbeid mellom filmselskapene Metro-Goldwyn-Mayer, Paramount, Sony, Universal og Warner Bros.

Å få lisens til krypteringen av DVD-ene er siste steget før konseptet kan slippes på markedet. Men filmentusiaster med tomme plater må smøre seg med tålmodighet. Rettighetene kan ligge et halvt år inn i fremtiden, om ikke mer.

Moderniseringstiltak

MovieLink har rundt 1500 titler i sitt bibliotek. Men utvalget som både kan lastes ned og brennes vil være begrenset til alle papirene er klarert med de ulike filmstudioene, sier MovieLink-sjef Jim Ramo.

Dette er et nytt moderniseringstiltak fra Hollywoods side for å prøve å redusere den utrakte piratkopieringen i bransjen. Den økende netthastigheten gjør nedlasting stadig mer vanlig. MovieLink er den første store nedlastingstjenesten til å tilby «last ned for å brenne» («download-to-burn») DVD-er.

Siden er foreløpig kun tilgjengelig for brukere i USA, men trenden tyder på snarlig tilgang i Skandinavia også, fra MovieLink eller andre aktører.

Kilder:
Reuters
BetaNews.com