Malware

Annonse


Egen søkerobot for virus

MalwareH. D. Moore er skaperen av datasnokeverktøyet Metasploit. Fra første juli har han også publisert programvare som avdekker feil og mangler i diverse nettlesere i bloggen Browser fun. Så langt har bommerter i Internet Explorer, Firefox og Safari blitt kunngjort.

Hans siste novasjon er en søkemotor som jakter på ondsinnede programmer. «Malware search engine» har en veldig enkel layout med et søkefelt, søkeknapp og knapp for informasjon om prosjektet. Over søkefeltet er en logo med ordet sensurert «Censored».

Lite å finne

Søkemotoren finner virus og annet digitalt illebefinnende ved hjelp av spørringene (queries) til søkemotoren Google. Brukeren finner ondskapen ved å søke etter et bestemt virus eller trojansk hest. Søkeverktøyet tråler nettet etter de kjente exe-filene til virusene det søkes etter.

Enn så lenge er det lite å finne, da databasen med signaturer er liten og Google bare har indeksert et fåtall ondsinnet programvare.

Annonse


Vil ikke dele

Lanseringen skjer like etter at WebSense avdekket 2000 eksempler på uhyggelige koder via Google.

I prosjektbeskrivelsen til «Malware search engine» får selskapet for nettsikkerhet en ironisk takk for ikke å ville dele data om kodene. Moore er for øvrig svært sparsommelig med å utlevere personopplysninger om seg selv, annet enn at han holder til i byen Austin i delstaten Texas, USA.

Kilder:
Malware Search Engine
News.com
Computerworld Australia