Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hacker norske nettsider

Massive angrep blir i disse dager rettet mot amerikanske servere som en reaksjon på Israels angrep på Libanon. Også norske nettsteder blir rammet.

Hacket!
I dag er Tyrkia og Russland høyt på listen over land med høy hackeraktivitet. Det er da heller ikke første gang norske, danske og amerikanske nettsteder blir angrepet som reaksjon på hendelser i Midtøsten.

Slettet alle filer

Nordmannen John Eirik Bogstrand opplevde å idag å finne alle sine nettsider hacket. Han regner med at minst 100 andre nettsider er rammet, bare på den serveren der han selv leier plass.

– Dette er ekstremt irriterende, da de har gått inn og slettet ALT av index xfiler, det være seg uavhengig av om det er index.php .asp eller .html.. ALT av backup er også borte, selv om disse lå på en egen separat disk, skriver Bogstrand i en mail til ITavisen.no.

«Arabisk sikkerhet»

Gruppen som skal ha hacket Bogstrands sider kaller seg «Arab Security». Forrige gang norske sider ble utsatt for målrettede angrep var i kjølvannet av at den kristne avisa Magazinet valgte å publisere de nå så mye omtalte Muhammed-tegningene.

Stikkord: internett