Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AMD innoverer Tour de France

Syklistene i Discovery Team bytter ut sponsorpenger fra AMD med et eget kommunikasjonssystem.

AMD-utstyret i bruk
Frankrike feirer i disse dager verdensmesterskapet for tråkkesykler; Tour de France. Idrettsutøverne snakker med trenerne via ulike, små sendere og mottakere. I rittets hete, åndedrett og vindforhold kan det være vanskelig å kommunisere tydelig. I tillegg kommer består ofte lagene av en blanding av nasjoner og språk.

God fjæring i snakkeknapp

For årets tur har Advanced Micro Devices (AMD) designet en forbedret prategjenstand. En walkietalkie på hjelmen ble for noen Frankrike ritt tilbake erstattet med et lite sett med øretelefoner og en mikrofon.

Innretningen har nå blitt videreutviklet av AMD. Nytt i år er en trykk-for-å-snakke (push-to-talk) knapp som får plass i en hanske eller på drakten. Knappen kommer med forstreket fjær for å unngå at den bli holdt inne lengre enn ønsket for å frigjøre linja til lagkameratene.

Lik Formel 1

– Når kommunikasjonen er bedre, blir laginnsatsen bedre. AMD satte umiddelbart i
gang med å ståtte vårt felles mål – å vinne Tour de France, sier Johan Bruyneel, direktør for sykkellaget Discovery Channel Pro, i en pressemelding.

AMD har også redusert vindlyden og dekket kabelen til hodetelefonene med karbonfiber for å forhindre at den kan ryke.

Teknologien slekter på kommunikatoren AMD utviklet og sponset til Formel 1-sirkuset.

Kilder:
AMD
News.com