Hopp til navigasjon Hopp til innhold

EU kan splitte plategigant

EU-kommisjonens konkurranseorgan vil ta en ny titt på fusjonen mellom Sony BMG. Dette kan ende med å splitte plategiganten.

Sony BMG Logo
Bare dager etter å ha delt ut milliardbøter til Microsoft for konkurransehemmende forretningspraksis, vil EU-kommisjonen gå platebransjen nærmere etter i sømmene. Det er gigantfusjonen mellom Sony og BMG som skal granskes for å se om den er i strid med konkurranselovgivningen.

Hevder SonyBMG har monopol

Fusjonen ble i utgangspunktet godkjent av EU-kommisjonen, blant annet fordi man antok at promoteringsrabatter ville forhindre at det oppsto et monopol.

Det uavhengige plateselskapet Impala hevder at dette ikke er tilfelle, og har fått medhold i EU-domstolens første instans.

Må søke på nytt

Dermed har Sony Music og BMG syv dager på seg til å søke på nytt for å få fusjonen godkjent. Dersom den ikke skulle bli godkjent, kan det ende med en oppsplitting av selskapet.

En talsperson for Sony BMG uttaler at selskapet ikke forventer noen endringer i sin struktur, og avventer samtaler med EU-kommisjonen i løpet av neste uke.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: mp3