Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple dropper blogger-søksmål

Apple har lenge forsøkt å sette en stopper for de mange bloggene som formidler rykter om kommende Apple-produkter. Nå gir selskapet opp.

Apple-logo
Apple har sett seg grundig lei av at rykter om selskapets fremtidige produkter dukker opp på nettsteder som AppleInsider og ThinkSecret. Disse nettstedene er til tider så godt informerte at det er tydelig at de sitter på gode kilder internt hos Apple.

Tapte så det suste

Apple har tidligere gått til sak mot bådePowerPage.org og AppleInsider for å tvinge skribentene til å avsløre sine Apple-kilder.

Etter å ha fått medhold i en lavere rettsinstans, tapte Apple så det suste da rettighetsorganisasjonen Electronic Frontier Foundation anket saken videre.

Dropper Høyesterett

Ankedomstolen fant at skribentene og deres kilder hadde rett til å hevde samme kildevern som vanlige journalister, og at deres elektroniske kommunikasjon skulle være unntatt offentlighet. EFF jubler, og kaller det en stor seier.

Etter avgjørelsen i ankedomstolen legger Apple nå saken på is, og har besluttet å ikke anke den videre. Advokater som kjenner saken, tror dette er fordi Apple ikke forventer en kjennelse til sin fordel dersom selskapet tar saken til Høyesterett.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: internett, mac