Yellowikis logo

Annonse


Saksøker gratis nettkatalog

Yellowikis logoYellowikis.org ble startet i 2004, og er en gratis nettkatalog der bedrifter fra hele kloden kan kegge inn sin kontaktinformasjon. Grunnleggerne er Paul Youlten og 14 år gamle Rosa Blaus fra Sussex i England.

Krever domener

Nå saksøkes wiki-prosjektet av Yell.com, selskapet som driver Storbritannias Gule Sider på nettet. Yell.com hevder at Yellowikis åpenbart drar veksler på deres varemerke, og at hensikten er å forvirre brukerne.

Yellowikis.org har nå 5000 oppslag for forskjellige bedrifter rundt om i verden. Yell.com krever at miniputten stenger sine fire nettsider og gir domenene til Yell.com.

Ber om støtte

Dersom Yellowikis.org ikke etterkommer kravene, kan de vente seg et fett erstatningssøksmål. Paul Yolten beklager situasjonen og understreker at Yellowikis anser seg selv som et svært annerledes, og verdensomspennende, alternativ til Yell.com.

Annonse


På Yellowikis.org kan bedrifter i tillegg til tradisjonell kontaktinformasjon legge ut videklipp og skypenummer. Nå bes brukerne om å komme med nye navneforslag og et lite bidrag til advokathonorarene.

Kilde:
BBC

Annonse