Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Chat med Microsoft og Yahoo samtidig

Windows Live Messenger og Yahoo! Instant Messenger blir ett, som et trekk i kampen om nettets pratemakere.

Yahooo + MSN
De to store leverandørene av nettprat offentliggjorde nyheten om at deres felles produkt var ferdig på den annonserte terminen, ni måneder etter at samarbeidet startet.

Fra tidlig i morges norsk tid var det mulige for brukerne å teste funksjonaliteten på betaløsningen ved å registrere kontoen sin hos aktørene. Selskapene vil utvide og oppgradere tilbudet ytterligere i tiden framover, for programmet blir allment tilgjengelig.

Bare tekst enn så lenge

I utgangspunktet har Yahoo og Microsoft fokusert på tekstkompatibilitet. Men det vil være mulig å sende en «nudge» (som ryster pratevinduet), emosjoner og beskjeder også når kameraten er avlogget. Lyd vil komme etter hvert. Video mellom de to er ennå ikke i framtidsplanene.

Programmer som samkjører nettpratsprogrammer har vært tilgjengelig lenge. Trillian, Gaim og Agile er tre eksempler. Men avtalen mellom chatkjempene er datatidens første mellom to primæraktører i bransjen, selv om ideen har spunnet lenge.

350 millioner brukere

For å ta i bruk fellesløsningen, må brukerne laste ned nye Messenger-versjoner fra enten Windows eller Yahoo. Begge vil enn så lenge bare finnes i betaversjon – i femten forskjellige språk.

Samarbeidet får kontroll på over 350 millioner kontoer, som utgjør halvparten av alle brukere av nettprat.

AOL + Google?

AOL har frem til nå vært den største aktøren. Selskapet har lenge vært i samtaler med Google, om å inkorporere søkesiden og sin pratetjeneste Google Talk med den tilhørende AOL, uten at konkrete planer eller datoer har blitt annonserte. I fjor kjøpte Google fem prosent av Warner Bros’ Internettsatsing.

Kilder:
BetaNews.com
News.com

Stikkord: internett, windows