Annonse


MySpace er USAs mest besøkte side

Forrige ukes telling plasserte den populære møteplassen for ungsinnede surfere foran kolossene Google og Yahoo. 4,5 prosent av alle besøkene gikk til MySpace.

Kommer til Europa

Det nettbaserte møtestedet har vervet 86 millioner brukere etter oppstarten for tre år siden, og er soleklart størst i sitt slag. Statistisk sokner 80 prosent av alle som anvender slike sider til MySpace.

Nettstedet er kjøpt opp av medieimperiet til Rupert Murdoch. Tidligere i sommer ble det klart at MySpace skal utvide til Europa. England blir hovedsetet for de 11 landene som skal inntas på kontinentet.

Juridiske tumulter

Kunngjøringa kom samtidig med et større søksmål etter at en jente ble utsatt for sex-overgrep av en mann hun traff på nettsamfunnet.

Annonse


Og de juridiske tumultene har fortsatt. I går skrev News.com om amerikanske politikere som vil presse frem restriksjoner for å holde lovbrytere unna ungdommen.

– MySpace.com har vært et knutepunkt for narkotika, gjengaktivitet og «rovdyr» på Internett, sa republikaneren Mark Kirk i en høring i representantenes hus nylig.

Politikerne krever minst et krav til aldersverifisering på sosiale treffpunkter på Internett som MySpace. Mange ytrer også ønske om at skoler og biblioteker må blokkere adgangen til nettstedene.

Kilde: Reuters