Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt design til standard-Vista

Når Microsoft viser frem sitt nye operativsystem, viser de alltid frem de mest grafikkintensive løsningene. Nå får standard-grensesnittet en oppgradering.

Windows Vista Beta Standard UI
Når du ser bilder av Windows Vista, er det stort sett alltid av brukergrensesnittet Aero med grafikktemaet Glass. Det ser veldig fancy ut, men krever ekstremt mye av PC-ens grafikkprosessor. Derfor vil de fleste, i hvert fall i begynnelsen, antagelig bli tvunget til å gå for standard-grensesnittet. Dette ser ikke på langt nær så tiltalende ut.

Trist og grått

Betatestere av Vista har gitt høylytt uttrykk for sin avsmak for standard-grensesnittet. Det har fått kallenavnet «skrapjernet» på grunn av sitt triste grå utseende.

Nå kommer Microsoft med en ansiktsløftning til standard-versjonen. Ifølge selskapet var de heller ikke fornøyd med utseendet på den første versjonen. Nå skal det bli lyseblått og flatere. inaktive vinduer vil bli blågrå, ikke gjennomsiktige som i Aero.

For gamle PC-er

Standard-grensesnittet er laget for de som ikke har kraftige nok PC-er til å kjøre Aero. Aero vil komme som standard i Vista-versjonene Home Premium, Ultimate og alle business-modellene.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: windows