Annonse


Firefox 2.0 beta klar

Lanseringa skjer på et tidspunkt hvor nettleseren har en sterk tilvekst av brukere.

Layouten til den den ferske utgaven er ikke veldig annerledes fra den første, skriver Arstechnica. En liten endring er muligheten til å bevege seg horisontalt mellom nettleserens skilleark (tab bar) om det blir trangt om plassen.

Antisvindelfilter og forbedret stavekontroll

Under overflaten har produsenten fått bukt med mange revestreker og lagt til egenskaper som gjør det verdt å laste ned den nye versjonen. En av disse egenskapene er et filter mot sider laget av svindlere som gir seg ut for å være en seriøs aktør, såkalt phishing. Denne sjekker sidene med en lokal database og/eller Googles filter.

En annen funksjon er en god, utvidet stavekontroll. Nytt er inkluderinga av de tekstfeltene som skal brukes på nett. Feilstavede ord blir automatisk markert med en prikkete, rød linje. Dette er nytt for andre enn Mac-brukere.

Annonse


Anbefales

Det eneste reelle problemet Arstechnica kom over var at om man trykker på en hjelpelenke i et vindu for egenskaper, åpnes en ny kopi av nettleseren uten at brukeren har mulighet til å bytte mellom de to med Alt-Tab eller i oppgavelinjen. Ellers anbefaler nettstedet Firefox 2.

Nettleseren kan lastes ned fra Mozillas FTP-side. Setup-fila er tilgjengelig for operativsystemene GNU/Linux, Mac OS X og Windows.