Annonse


BitTorrent snurrer lovlig film

Fildelingsselskapet fra California delte nyheten med omverdenen i går. Meldinga kommer to måneder etter at BitTorrent inngikk en storslått avtale med Warnes Bros.

Har skjerpet seg

Fildelingsprotokollen har hatt møtt mange kontroverser rundt legaliteten av nedlastingen og bruken av båndbredden på Internett. Den siste tiden har derfor selskapet hatt en oppvask av tilbud om ulumskheter og heller inkorporert kopisikringen DRM (Digital Rights Management) i sine systemer.

Måten BitTorrent.com omgås den verdensomspennende metoden for å distribuere filer, har fått Hollywood og andres produsenter til å åpne opp tilgangen til sin underholdning.

1 Gigabit i sekundet

Avtalen med de uavhengige filmselskapene vil foregå ved salg gjennom en abonnementsløsning. Dette skiller seg ordningen med Warner Bros der man betaler per nedlastede underholdningsinnslag.

Annonse


BitTorrent er i ferd med å bygge opp en nettbasert videobutikk som vil være ferdig til høsten. Dokumentarer, spillefilmer, kortfilmer, konserter, komedieopptak og TV-serier skal stå i de virtuelle hyllene. Nedlastingshastigheten ventes å sneie 1 Gigabit per sekund.

De fire filmselskapene er Hart Sharp Video, Egami Media, Koch Entertainment og The Orchard.

Kilde: News.com

Endring kl 13:31 under første mellomtitel for å klargjøre et par setninger på bakgrunn av leserkommentar