SonyEricsson K800i

Annonse


Test: Sony Ericsson K800i

SonyEricsson K800iSonyEricsson K800i er oppfølgeren til SonyEricsson K750i, som i dag er en av landets bestselgende mobiltelefoner. Nokia har forsøkt å følge opp SonyEricsson(SE)-suksessen ved blant annet å slippe Nokia N80, en musikkmobil med 3 megapiksel kamera.

Overlegent kamera

SE K800i har ikke mindre enn 3.2 megapiksel kamera, og er den første SE-mobilen som tar i bruk kamerateknologien CyberShot fra Sony. Kameraet har også autofokus og blitz, og gjemmer seg bak et deksel på baksiden av telefonen.

SE K800i får da også terningkast seks for både billedkvalitet og blitz. Dårlig videofunksjon, med en QCIF-oppløsning på bare 176×144, trekker ned. Det gjør også manglende minnekapasitet. Med bare 64 MB internminne er det begrenset hvor mye bilde og video som lar seg lagre. Riktignok har telefonen støtte for minnekort, men dette medfølger ikke.

Nyskapende lader

Telefonen, som både har 3G(men ikke EDGE) og MP3-spiller, får godkjent for taster og design. SonyEricsson har også frisket opp mobilladeren sin, slik at det er mulig å koble til høretelefonene via laderen når denne er i bruk. Erfarne SonyEricsson-brukere vil vite at det tidligere har vært et problem at laderen okkuperer tilkoblingsporten.

Annonse


Totalt får SonyEricsson K800i terningkast 5 av DinSides anmelder. Prisen på 3800 kr uten binding er blant faktorene som trekker ned.

Les hele anmeldelsen på DinSide.no