Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Superprosessoren fra Intel endelig klar

Få overraskelser, men mye ytelse, ventes når Intel lanserer sin siste tokjerneprosessor Montecito neste tirsdag.

18. juli er ventetida over. Men de fleste spesifikasjonene har lekket til allmenheten for lenge siden, ettersom prosessoren slippes ett år etter planen. Det har tatt fem år for verdens største produsent av integrerte kretser å ta igjen IBM i kampen om å tilby en tokjerneprosssor for servere i toppklassen.

Mindre strøm og varme

Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Den nye dataknuseren bruker mindre strøm, avgir mindre varme og er 2,5 ganger kjappere enn forgjengeren.

Forsinkelsen er likevel skyld i heftelser og økonomiske tap for de selskapene som benytter seg av Intels databrikker.

Det franske dataselskapet Bull er et eksempel. Selskapets avanserte nylig til femteplass på rankinga over verdens 500 største superdatamaskiner. Bulls råskinn bruker ikke mindre enn 8704 av Montecitos 1,6 GHz-prosessorer.

Kommer i flere varianter

Selskapet selger allerede mange servere med Montecito-basert tekonologi innebygd. Serveren NovaScale 3025 kommer med en rekke varianter av prosessoren i Itanium 9000-serien med 1,6 GHz og inntil 24 MB tredjenivås internminne (L3 Cache).

Intel ventes å produsere Montecito-prosessorer med ulike nivå og varianter av prosesser i sekundet (GHz) og bussbredden (FSB).

Kilde: The Register

Stikkord: Maskinvare