Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MS fikser Vista-sjekken

Microsofts verktøy for å sjekke om PC-en din er god nok for Vista har skapt full forvirring og irritert PC-produsentene. Nå foretar Microsoft endringer.

Windows Vista
Det spørs imidlertid om justeringene vil være nok. Vista-sjekken har allerede skapt full forvirring hos PC-brukere. Helt nye systemer til titusenvis av kroner får beskjed om at de ikke er gode nok for Microsofts nye operativsystem, noe som selvfølgelig opprører PC-produsentene.

Skifter navn

Bransjen har lenge fryktet at kundene vil utsette PC-kjøpet i påvente av Windows Vista dersom det sprer seg for mye usikkerhet rundt systemkravene for det nye oeprativsystemet.

Grovt sett kan man si at de eneste endringene Microsoft har gjort, er i navnet. Man har endret navn på selve Vista-sjekken til Windows Experience index, slik at brukerne lettere skal kunne forstå hva det innebærer. Videre har man endret navn på den endelige poengsummen til Base Score, fordi den viser den laveste skåren til en enkelkomponent heller enn gjennomstnittlig poengsum for alle delene i PC-en.

– For mye fokus på grafikk

Mens brikkeprodusent AMD applauderer Microsofts tiltak, er brikkegigangen Intel fortsatt ikke helt fornøyd. Ifølge Intel har Vista-sjekken for mye fokus på grafisk ytelse, og tester alle PC-er som om de skulle kunne kjøre de aller råeste og mest grafikkintensive applikasjonene i Vista.

Kilde:
News.com

Stikkord: windows