Foto: Microsoft

Annonse


Microsofts «iPod» blir trådløs

Foto: MicrosoftDette i følge nyhetsbyrået Reuters, som hevder å ha gode kilder på at Microsoft nå endelig har lettet på sløret til musikkspilleren det har vært snakket om i årevis.

For tre uker siden kom byrået med de første detaljene om spilleren, men nå er det langt mer kjøtt på beinet.

Konkurrent til iTunes

I følge byråets kilder er også Microsoft klare med et helt nytt PC-program som skal konkurrere med iTunes. I motsetning til Apples iPod vil likevel spilleren kunne tankes opp uten PC. Alt du trenger er en trådløs forbindelse til Internett.

Spilleren inneholder med andre ord en WiFi og/eller 3G-modul og programvare som tar kontakt med MSN Music eller en annen wma-basert musikkbutikk på nettet. Men i følge kildene vil Microsoft primært satse på å styre hele næringskjeden selv, akkurat som Apple.

Annonse


Deles ut snart

Prøveeksemplarer av spilleren vil bli lånt ut til nøkkelpersoner i platebransjen i ukene som kommer. I følge Reuters kilder vil det bli brukt store beløp på markedsføringen ut mot publikum om et halvt års tid.

Lanseringen er strategisk planlagt til førjulstiden, da salget av iPod og andre musikkspillere tradisjonelt er som høyest.