Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå kommer Blu-ray-brennerne

Både BenQ, Plextor og flere andre er på vei med PC-brennere som støtter Blu-Ray. Men de koster flesk.

Plextor_br
Med Blu-ray kan du brenne opptil 50 GB på en enkelt disk på størrelse med en DVD-plate. Dermed kan det tenkes at enkelte vil synes at prisen på mellom 6000 og 7000 kroner (uten moms) er grei nok.

Lønnsomt å vente

Men det er jo alltid slik at de første som kjøper betaler skjorta. De som har is i magen og venter til markedet oversvømmes, får det samme produktet for en brøkdel av prisen.

Ingen vet foreløpig om Blu-ray vil lykkes. Microsoft og de store hardware-produsentene synes å ha mer fokus på konkurrenten HD-DVD.

Bøærbart med HD-DVD

Nøkkelpersoner i bransjen som ikke tilhører en av de to leirene mener at Blu-ray egner seg best til å brenne, mens HD DVD er det beste verktøyet på avspillersiden (film, spill etc.). Det hadde dermed vært i forbrukernes interesse om man kunne kombinere de to formatene, men det har ikke skjedd.

Flere bærbare PC-er fra store prosusenter kommer nå med HD-DVD innebygd. Og Toshiba har vist fram HD-DVD-diskstasjoner/brrennere for stasjonær PC.

Både BenQs Blu-ray-brenner er klare i månedsskiftet august/september, mens Plextors-modell kommer i salg en måned senere. Også Philips og LG er på vei med satsjonære Blu ray-brennere.

Kilder:
Plextor.be
BetaNews.com
Search4hardware.com

Stikkord: Maskinvare