Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Limer igjen USB-porten

Australske selskaper går nye radikale veier for unngå datanasking. En trend er å lime igjen portene på datamaskinen med superlim.

For å begrense bølgen av stjålne sensitive data, har forretningsverdenen tatt affære. USB-penner, bærbare musikkspillere og mobiltelefoner er særlige skumle.
Prisene og størrelsene på eksterne lagringsmedier har falt. Lagringskapasiteten og utbredelsen har derimot økt betraktelig slik brorparten et selskaps data vil kunne overføres på en av disse.

Kjemper med superlim

Et tiltak er rett å slett å ikke tillate noen form for eksterne lagringsenheter som kan kobles til datamaskiner og hente ut sensitiv informasjon. Et annet er å begrense eller koble ut tilgangen portene.

Minst ett selskap i Australia skal ha fysisk limt igjen alt av porter for eksterne lagringsenheter, sier SurfControls fungerende direktør, Charles Haunemann, til The Australian Financial Review.

Milliontap årlig

I landet Down Under anslår man at minst 200 millioner kroner går tapt årlig på grunn av forsvunne eller lekkete forretningshemmeligheter.

Kilde:
The Age