Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iPod som dødelig våpen

Det er ikke størrelsen det kommer an på når man skal få fienden til å synge på siste verset.

Tidligere marinesoldat Brad Collum har reflektert over iPodens voldelige side i journalen McSweeney’s. Her følger hans åtte brutale, men dog humoristiske, måter å drepe med en nano-spiller, delvis omskrevet til norske forhold.


  1. Brekk spilleren i to og benytt den knekte enden som et barberblad for å kutte opponentens strupe.

  2. Putt nanoen i en sokk og sving den som du ville anvendt en slengball eller nunchakus.

  3. Bruk den skinnende overflaten for å reflektere sollys eller andre stråler i synsfeltet til den du ønsker å forstyrre. Sjansene for komplikasjoner er store for artister på høye scener og sikre for uønskete sjåfører.

  4. Ledningen til høretelefonene er sterkt nok til å kvele sangstrupen til hvem som helst. Collumm foreslår et spark i bakhodet for å akselerere prosessen.

  5. Grav et dypt hull som fylles med kvessete pinner eller stokker vendt oppover. Dekk til med tynne grener, gress og andre lette materialer som finnes på bakken. Legg nanoen forsiktig midt på – som en klassisk felle fra sjørøverfilmer og dyrejakt.

  6. Åpne en tepose uten å ødelegge den ved å forsiktig fjerne stiftene. Brekk nanospilleren og hell ut batterisyren over den uttømte teen. La det tørke før du forsiktig putter teen tilbake i posen, lukker posen og setter den tilbake i skapet.

  7. Ta opp datterens første fiolintime eller last ned det mye hørte klippet med «La det swinge» sunget av Valgerd Svartstad Haugland. Fortell noen at de skal få spilleren om de hører sangen hundre ganger på rad.

  8. Skjul nano-spilleren i en bolle med lutefisk (dette er Collums eget forslag) og ta den med til den utkåredes festmiddag.

Og om dette vil få konsekvenser for hva som tillates på offentlige steder og i fly, vites ikke.

Stikkord: lydogbilde