Annonse


Windows kan bli skrinlagt

Til høsten rulles Windows Vista ut til store bedriftskunder, og ut på nyåret kommer den nye Windows-versjonen på de fleste nye PC-er. Men Microsoft ser lenger fram enn det.

Vienna siste Windows?

Som kjent heter oppfølgeren til Vista Vienna. Dette er i likhet med XP og Vista enda en Windows-versjon. Men så kan det være slutt for Windows-familien, skal vi tro Microsofts sjef for ekstern forskning, Bryan Bartlett.

I følge Bartlett jobbes det med et helt nytt operativsystem-konspt som skiller seg så radikalt fra både dagens og framtidas Windows-versjoner at det neppe kommer til å hete Windows.

Fem-seks prosjekter

– Skal man fullt ut kunne bruke prosessorkraften som ligger i dagens multikjerne-arkitekturer kreves det operativsystemer som ikke finnes i dag, sier Bartlett.

Annonse


Han kan avsløre at mellom fem og seks prosjekter allerede er satt i gang i Microsofts hovedkvarter i Redmond for å utrede framtidas OS.

Mindre er bedre

Microsoft har som verdens største programvareselskap nærmest ubegrensede ressurser å sette inn på slikt. Men Bartlett sier at prosjektene bevisst er små, rett og slett fordi det i en slik sammenheng ikke er noen fordel å være stor. Utvikling og innovasjon skjer best i mindre miljøer.

Kilde:
Infoworld.com