Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Plateselskap var pirat

Den franske avdelingen av det store plateselskapet Virgin Records la ut en Madonna-låt uten lov. Nå må de betale bot.

Virgin Frankrike må ut med 600 000 euro (om lag 4,8 millioner norske kroner) etter at de la ut musikkfilen «Hung Up» med Madonna til salg på sin nettbutikk uten å ha lov til det.

Knekket kopisikringen

Madonna og hennes plateselskap Warner har en eksklusiv avtale med France Telecom om at «Hung Up» bare skal selges til deres mobilkunder. Avtalen kostet teleselskapet, som kan sammenlignes med Telenor i Norge, rundt fire millioner kroner.

– Dete er en utrolig sak. Et respektert plateselskap begår en banal pirathandling. Virign oppførte seg helt surrealistisk. De lastet ned låten fra oss, knekket kopisperren og solgte den deretter fra sin egen nettside, sier Herve Payan i France Telecom til avisen International Herald Tribune.

Protestaksjon

Virgin sier på sin side at de utførte filtyveriet i forbrukernes interesse, som en slags protestaksjon. De er sterkt uenig i at teleselskaper og nettbutikker inngår ekslusive avtaler med plateselskapene, slik at man er nødt til å ha et bestemt abonnement for å få tak i musikken.

Kilder:
BBC

Stikkord: fildeling, lydogbilde