Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Legg mobilen på nettet

Det danske selskapet Zyb gir deg gratis sikkerhetskopi på nettet av avtaler og adresser du har på mobilen.

Zyb
For å markedsføre den nye tjenesten har Zyb sendt oss en knust Nokia-telefon i posten – for å markere at om man mister eller ødelegger mobilen så finnes det hjelp å få.

Oppsett i SMS

Med en slik bestikkelse er det ikke annet å gjøre enn å forfatte litt gratisreklame – forhåpentligvis til glede og nytte for leserne.

Ved å gå inn på Zyb.com kan du enkelt opprette en konto med brukernavn og passord. Eter å ha satt opp den telefonen du bruker, får du en tekstmelding med oppsett.
Nokia_vrak

Del med andre

Så tar telefonen kontakt med Zyb, og legger inn adresser og kalenderinformasjon på nettstedet. Om du skulle miste telefonen, kan du enkelt hente data inn i en ny telefon, eller i den gamle om minnet skulle være slettet.

I tillegg kan du dele opplysningene i telefonen din med venner. Du sender dem bare nettadressen og gir dem en brukerkonto. Du kan synkronisere helt og fullt med venners telefoner, eller bare gi dem en enkelt kontakt eller kalenderpost. I tillegg kan du endre og legge til informasjon på nettet – for så å overføre endringene til telefonen din etterpå.

Zyb støtter ikke Outlook direkte, men du kan synkronisere mot Microsofts populære planleggingsverktøy med ekstras programvare (som koster penger).

Krever SyncML og GPRS

Systemet fungerer både med PC og Mac, men best med Windows. Alle telefoner som har SyncML (standard synkronisering mot Outlook etc.) innbygd støttes. I tillegg må du har GPRS eller raskere forbindelse til mobilnettet.

Vi har prøvd tjenesten og synes den er smått genial. Ikke fordi det i og for seg er noe nytt med synkronisering mot verken PC eller nett. Men fordi alt her kan gjøres fra . Bortsett fra litt «av og på» under sykroniseringsprosessen (som kan skyldes NetCom), gikk det hele raskt og greit.

Ingen bilder

En klar ulempe er det at ingen annen informasjon enn kalenderposter og adresser kan synkorniseres. Du kan altså ikke sikkerhetskopiere eller dele mobilbildene eller notatene dine på denne måten. Heller ikke bilder i adresseboka kommer med.

Zyb lover også at dine data ligger trygt, slik at uvedkommende ikke kan se hva du har fore lørdag om to uker eller hvem du kjenner. Vi får håpe det stemmer…

Stikkord: internett, Mobil